Written by // Brugsforeningen

Published at 15. november 2019.

BYGGERIET PÅ KANALHUSET I GILLELEJE KULTURHAVN GÅR NU I GANG

ARBEJDET PÅ DE EFTERTRAGTEDE BOLIGER, UDVIDELSEN AF ELLEN MARIE HJEMMET OG DETAILBUTIKKER PÅ DEN TIDLIGERE IRMA-GRUND I KANALHUSET I GILLELEJE ER NU FOR ALVOR I GANG.  BYGGERIET HAR VÆRET UNDERVEJS I ET STYKKE TID, MEN NU RYKKER MASKINERNE IND PÅ PLADSEN. BYGGERIET ER EFTER PLANEN KLAR TIL INDFLYTNING I DECEMBER 2020.

Kulturhavn Gilleleje er nu nået til tredje og dermed sidste etape af masterplanen. Med byggeriet tilføres Gilleleje 20 ejerboliger, Ellen Marie Hjemmet udvides med 10 boliger, der bygges en ny stor sportsbutik til Ny Form samt en butik mere, der pt. ikke er udlejet. Byggeriet er en fortsættelse af Kulturhavn Gilleleje, der har skabt rammerne for en helt ny bymidte i Gilleleje med omdrejningspunkt i Kulturhuset. Gilleleje Brugsforening har sammen med Kuben Management stået for idé- og byudviklingen af området, der er blevet et samlingspunkt for borgere og sommerhusbeboere i området året rundt.

Bygherre KG3 Gilleleje, totalentreprenør ISCO og bygherrerådgiver Kuben Management skal sammen det næste års tid bygge tredje etape af den opgave, Gribskov Kommune udbød i 2009. Opgaven førte til en masterplan for hele området, som indtil nu har ført til opførslen af etape et på 5.500 m² indeholdende lægecenter, butikker og boliger og 3.000 m² kulturhus med bl.a. biograf, bibliotek og restaurant i etape to. Projektet får nu sat prikken over i’et i sidste fase med bl.a. de eftertragtede boliger, hvor langt de fleste allerede er solgt. I alt bygges der i tredje etape 3.600 m².

Kanalhuset er tegnet af Skovhus Arkitekter med intentionen om at skabe et varieret byggeri med forskudte facader, forskelige facadesten og afsluttet med penthouselejligheder i sort træ med røde tegl på taget. Lejlighederne varierer i størrelse fra 90-176 m².

De attraktive boliger tiltrækker nye borgere fra både Nordsjælland og København til Gilleleje, som i Kanalhuset får et eftertragtet miljø med nybyggede boliger på den gamle Irma-grund helt ud til Søborg Kanal og med flot udsigt over Kattegat tæt på by, kultur og smuk natur.

Kontakt:

På vegne af bygherre og Kuben Management:
Michael Nyboe: Mobil 20 33 64 80, mail min@kubenman.dk